UA-140157522-1
Herman Miller vezérképviselet Magyarországon 1998 óta
Irodánk változatlanul rendelkezésükre áll! info@officeartdesign.com
Setu

Tervező: Studio 7.5

Az innovatív, új anyagok felhasználása adja a Setu egyedi szilárdságát és rugalmasságát. A “Kinematic”-gerinc kétféle polipropilént tartalmaz, amely mechanika nélkül támasztja meg a hátat hátradőlés közben. A “Lyris 2” ülő- és háttámlafelület erősebb a sima szövetnél, alkalmazkodik a test vonalaihoz, és szellőzést biztosít használat közben.

Kategória: Címke:
000

Tervező: Studio 7.5

Az innovatív, új anyagok felhasználása adja a Setu egyedi szilárdságát és rugalmasságát. A “Kinematic”-gerinc kétféle polipropilént tartalmaz, amely mechanika nélkül támasztja meg a hátat hátradőlés közben. A “Lyris 2” ülő- és háttámlafelület erősebb a sima szövetnél, alkalmazkodik a test vonalaihoz, és szellőzést biztosít használat közben.

Brand

Herman Miller

 

features_overview_large_setu_chair

Kényelem bárhol, bárkinek
A Setu formáját és az általa nyújtott funkciókat a körülöttünk lévő világ inspirálta. A Studio 7.5 csapata a tervezési folyamat során megfigyelte, miként tudnak együttműködni az emberek olyan változó környezetben, ahol a munkavégzés egyre inkább nem helyhez kötött. A tervezésnél arra törekedtek, hogy a Setu szék munkától és helytől függetlenül megfelelő támaszt nyújtson a benne ülőnek. A technológia fejlődésének köszönhetően sok szempontból változott a munkavégzés. Az emberek többet mozognak az irodában, viszont egy valami nem változott: a kényelem iránti igény. A Setu szék ezt tökéletesen kielégíti egyedi formájával és letisztult külsejével.
“Hajlik és lélegzik”

A “Lyris 2” egy rugalmas anyag, ami jóval erősebb a textilnél. Ez az anyag alkotja a Setu egyrészes ülő- és háttámlafelületét. A “lélegző” és hajlékony felület idomul az ülőcsontokhoz, így biztosítva kényelmet és megfelelő szellőzést.
Rugalmas és erős

A Setu “Kinematic” gerince kétféle polipropilént használ, mely támaszt nyújt hátradőlés közben. Hajlik, nyúlik, reagál a test legapróbb mozdulataira.

Best of NeoCon Gold
2009

Interior Design magazine Best of Year product award
2009

A kevesebb néha több

A Setu szerkezete összesen 7.7 kg-nyi anyagból készül, biztosítva a kényelmet egészen 136 kg-os terhelésig.
Egyszerűen kifinomult

A Setu széken csak a magasság állítható. Nem kell rajta semmit összeszerelni, nincsenek trükkök, nincs min gondolkodni. Egyszerűen kifinomult.

Lelkiismeretesen formázva, majd újra átalakítva.

 

SET002

“Faragjuk le az abszolút minimumig”

A Setu széket Berlinben tervezte a Studio 7.5 négy tervezője: The Yogi, MacGyver, The Style Police és a Master of Geometry. Ezek a becenevei Claudia Plikat-nak, Roland Zwick-nek, Carola Zwick-nek és Burkhard Schmitz-nek, akik úgy dolgoznak együtt mint egy fejlett organizmus – rendkívül könnyen, innovatívan és környezetkímélően. Ők testesítik meg „az ideális ügyfelet”, hiszen ugyanazt a hosszútávú elkötelezettséget képviselik a kutatások iránt, mint a Herman Miller.

A Kinematikus Ülőfelület

A Studio 7.5 35 teljes egészében működő prototípust épített – a kinematikus gerinc első modellje egy lánc volt – még mielőtt a szék elnyerte a végleges formáját. A gerincalakú háttámla, a szék lelke, kemény és hosszú munka eredménye. A Setu előtt a kinematikus székek ülő- és háttámlája különálló volt, egy csuklóval összeillesztve, amely a mozgatást és az irányítást szabályozta. A kísérletezések után a Studio 7.5 megtalálta a tökéletes anyagot – a polipropilént – és addig tökéletesítették a matematikát, illetve a formatervet, amíg egy egy darabból álló, rugalmas ülőfelületet és háttámlát nem kaptak. Egy olyat, amelyet elképzeltek.

Ezt a jellegzetes formát a természetben fellelhető vonalak és kontúrok inspirálták, amelyet a technológia tett tökéletessé. Minden egyes hajlat, sarok és vonalvezetés egy körültekintő munka eredménye annak érdekében, hogy a rugalmasság és a megtámasztás között meglegyen az egyensúly, amely lehetővé teszi a Setu számára, hogy illeszkedjen bármilyen testformához.

features_design_story_setu_5star_5b

Addig addig tökéletesítették a formatervet, amíg megkaptak egy olyan rugalmas gerincformát, amelyet elképzeltek.

features_design_story_setu_5star_1

Elhanyagolhatatlan Környezeti Tényezők

A környezetvédelem témaköréhez hozzátéve Claudia azt mondja, „elválaszthatatlan. Ez már nem is téma nálunk. A munkánk része, hogy csakis olyan termékeket tervezzünk, amelyek nem használnak fel túl sok energiát és anyagot. Megpróbáltuk lecsökkenteni ezeket a tényezőket az abszolút minimumra.” Ennek eredményeként a Setu súlya körülbelül 8 kg és 93%-ban újrahasznosítható.

Dimensions

H: 1066-1143 mm

SH: 406-521 mm

W: 749 mm

D: 737 mm

Setu Chair 5-Star Base

Care & Maintenance

With regular care and maintenance, your Herman Miller product will provide many years of superior performance and satisfaction. To maintain quality, please follow the cleaning procedures outlined here.

Base, Frame, and Arm Pads

Wash surface with a soft cloth soaked in mild detergent and warm water. Rinse thoroughly and dry with a soft cloth. Do not use solvents or abrasive kitchen cleaners.

Balance and Rhythm Fabrics

Vacuum fabric as needed using an upholstery attachment. Vacuuming picks up dust and reduces the need for professional cleaning. Do not brush fabric or use a vacuum attachment with a rotary brush. Brushing may permanently damage the nap or change the character of the fabric.

Spot cleaning

Immediately soak up the stain with a soft absorbent cloth. Do not dry the stain completely or it may set. The longer a stain is allowed to remain on a fabric, the more difficult it is to remove.

Így készül a Setu

A berlini Studio 7.5 egyik legsikeresebb munkája a Setu, amelynek készítéséről a tervezőcsapat tagjai mesélnek.