Additionally, paste this code immediately after the opening tag: UA-140157522-1
Herman Miller vezérképviselet Magyarországon 1998 óta
Irodánk változatlanul rendelkezésükre áll! info@officeartdesign.com
Sayl

Tervező: Yves Béhar

A szék formáját a függőhidak szerkezete ihlette – ezek azok az építmények, amelyek a legtöbbet nyújtják a legkevesebb anyagfelhasználás mellett – a Sayl 3D-s intelligens háttámlája a tökéletes megtámasztás mellett biztosítja a szabad mozgást, maximális összhangot teremtve a szék és használója között. A háttámla hálószerű kialakítása különböző sűrűségű, illetve rugalmasságú és ott nyújt támaszt, ahol arra a legnagyobb szükség van – a gerinc mentén. A test többi részén pedig a szabad mozgást biztosítja.

Kategória: Címke:
000

features_overview_large_sayl_chair_1

Kevesebb alkatrész, kevesebb anyag, mégis minden megvan benne, ami egy jó székhez kell

A kiváló formatervezés, az egészséges támasz és a jó ár-érték arány mindig vonzó – a Sayl szék mindhárommal rendelkezik. Az átgondolt mérnöki munkának köszönhetően a Saylben minden benne van, ami egy jó székhez kell.

A kevesebb alkatrész és anyaghasználat kisebb környezeti hatást is jelent. Yves Béhar és tervezőcsapata a termék minden elemét  újragondolták, így sikerült megalkotni ezt az intelligens széket, ami kategóriájában egyedülállóvá vált.

 

Beépített “PostureFit”

A Sayl 3D-s intelligens háttámlájának függőleges és vízszintes szálai passzív deréktámaszt nyújtanak, enyhén előrenyomva a csípőcsontot, ami elősegíti a gerinc optimális pozícióját, növelve ezzel a kényelemérzetet.
Felelősségteljes tervezés

Yves Béhar a függőhidak építésénél használt mérnöki elvek betartásával, kevesebb anyag felhasználásával tervezte meg a Sayl szék stabil szerkezetét, akár 150 kg terhelésig. A szék nem tartalmaz PVC-t és a felhasznált anyagok szinte teljes egészében újrahasznosíthatóak.
Árulkodó karakter

A Sayl keret nélküli háttámlája és “Y” váza, a bravúros szerkezeti megoldás mellett, a szék névjegye is egyben. Nagy színválasztékával pedig bárki kiválaszthatja a számára ideálisat.

Határok nélkül élni

Sayl

“A legjobb a legtöbbnek a legkevesebbért”

Szépség, Elegancia, Tisztelet

A Herman Miller szeret Yves Béhar tervezővel együtt dolgozni, aki a Leaf és Ardea lámpákat is tervezte. “Nagyon szeretjük a gondolkodásmódját, soha nem korlátozza le magát a tipikus vagy az elvárt ötletekre.”

A Herman Miller így tehát hozzá fordult, amikor egy olyan ergonomikus munkaszéket kívántak megalkotni, amely megfizethető és magában foglalja mindazt, amiről a Herman Miller ismert – gyönyörű formatervezés, elsőosztályú ergonómiai megoldások, elegáns mérnöki tervezés és a környezet maximális tisztelete. Béhar úgy kezdte meg a munkáját, hogy felírt egy idézetet a jegyzettömbjére: „A legjobbat a legtöbbnek a legkevesebbért.” És ezután Béhar, aki San Francisco-t az otthonának hívja, vetett egy pillantást a város legismertebb nevezetességére: a Golden Gate hídra.

features_design_story_sayl_work_2 features_design_story_sayl_work_4

Valami különleges

Tehát volt egy koncepció. Azonban létrehozni egy konkrét széket nem volt olyan egyszerű. A Sayl szék nem egy számítógépes tervezés eredménye. Vázlatok vázlatok hátán, és számos prototípus visszadobása kellett ahhoz, hogy a végleges forma megszülessen. Béhar úgy írja le ezt a folyamatot mint “rajzolj, építs, szedd szét, és ismételd meg mindaddig, amíg meg nem érkezel valami különlegeshez.”

Szóval miért “Sayl” lett a neve? Vessen egy pillantást a székre oldalról. Látja a hasonlóságot egy hajó fővitorlája és e között? A név a vitorláshajóra utal, amely azalatt a függőhíd alatt halad át, amely a szék eredeti formájához adott inspirációt. A „Sail” szóban található „i” betűt felváltó „y” nem más, mint az az Y-torony struktúra, amely a szék háttámlájának a megtámasztását szolgálja.

Egy szék felfüggesztése

Béhár azon tűnődött, hogy a függőhidak mérnöki alapelvei alkalmazhatóak-e egy székhez is? Kiderült, hogy ez a feltevés nem csak, hogy lehetséges, de, ha egy villanyoszlopszerű felfüggesztést használunk a keret nélküli háttámla megtámasztására, az kevesebb anyagot, súlyt és környezeti hatást eredményez. A rugalmas gumiszerű anyagot, amelyből a felfüggesztés készül, olyan irányban nyújthatjuk és formázhatjuk, hogy a legtöbb megtámasztást igénylő helyekre több, míg a kevésbé igénybe vett területekre kevesebb elasztikus anyagot használunk fel, így biztosítva a szabadabb mozgást.

features_design_story_sayl_work_1 features_design_story_sayl_work_3

Dimensions

H: 857-1035 mm

SH: 394-508 mm

W: 622 mm

D: 660 mm

Care & Maintenance

With regular care and maintenance, your Herman Miller product will provide many years of superior performance and satisfaction. To maintain quality, please follow the cleaning procedures outlined here.

The instructions for the care and maintenance of Herman Miller products are provided to you as a service. No warranty is implied since results may vary.

 


Coated Metal

For normal cleaning, wash coated metal surfaces with a soft cloth soaked in detergent and warm water; rinse thoroughly and dry. Remove scuff marks from low-gloss coatings with pre-softened paste wax, following the manufacturer’s instructions. Remove scuff marks and scratches from high-gloss coatings using automotive polishing compounds, either liquid or paste. After polishing, apply a pre-softened automotive paste wax to restore original sheen. For assistance in determining the appropriate color and gloss for Herman Miller touch-up paint, contact your Herman Miller Customer Service Representative.

Plastic

For normal cleaning, wash plastic surfaces with a soft cloth soaked in mild detergent and warm water. Rinse thoroughly and dry with a soft cloth. Do not use solvents or abrasive kitchen cleaners.

Fabric

For normal cleaning, vacuum upholstery fabric using an upholstery attachment. If further cleaning is needed, dry-clean or spot clean fabric with solvent cleaner.

Do not brush fabric or use a vacuum attachment with a rotary brush. Brushing may permanently damage the nap or change the character of the fabric.

Do not apply water or any liquid solution. Wetting the fabric with any liquid solution may result in permanent damage.

A Sayl története

A tervező, Yves Béhar szemszögéből bemutatott rövidfilm a Saylről, aki elmeséli, mi minden inspirálta a szék formatervének megtervezésekor.

Brand

Herman Miller