UA-140157522-1
Herman Miller vezérképviselet Magyarországon 1998 óta
Irodánk változatlanul rendelkezésükre áll! info@officeartdesign.com
Sayl Side Chair Multi-Use

Sayl Side Chair Multi-Use

Tervező: Jerome Caruso

A Sayl Rakásolható Tárgyalószék kevesebb helyet foglal, akár 4db-ot is egymásra rakhatunk helymegtakarítás céljából. Elegáns tervezés, maximalis kényelem, megfizethető ár és még környezetbarát is – a Sayl Tárgyalószék 92%-ban újrahasznosítható.

Kategória:
000

Tervező: Jerome Caruso

A Sayl Rakásolható Tárgyalószék kevesebb helyet foglal, akár 4db-ot is egymásra rakhatunk helymegtakarítás céljából. Elegáns tervezés, maximalis kényelem, megfizethető ár és még környezetbarát is – a Sayl Tárgyalószék 92%-ban újrahasznosítható.

Brand

Herman Miller

features_overview_large_sayl_side_stacking

Több mint egy tárgyalószék

A Sayl Tárgyalószék sokkal többet rejt magában mint ahogyan azt a névéből gondolnánk; munkaszékként, pihenő vagy olvasószékként, vendégszékként vagy akár étkezőszékként is funkcionálhat a Sayl 4 lábú, stabil verziója.

Zökkenőmentesen mozognak helyiségek és feladatok között. Szőnyegen és parkettán is egyaránt elegánsan és stílusosan mutat.

 

Mindenhol elegáns

A klasszikus és élénk színek széles választékával a Sayl Tárgyalószék akármilyen közegbe beillik. A vitolra formájú háttámla pedig minden szögből elegáns hatást kelt.
Károsanyagmentes fomatervezés

A Herman Miller és Yves Behar számára nagyon fontos a környezettudatosság a tervezésben. A Sayl tervezésénél eggyel messzebb mentek, megnézték, hogyan lehetne a legtöbb anyagot kivenni a székből. Az eredmény egy könnyűszerkezetes szék, melyből hiányoznak bizonyos szerkezeti elemek.
“A legjobbat, a legtöbb embernek, a legkevesebbért”

A legjobb termék ami megfelel minél több embernek, egy megengedhető áron – ez Charles és Ray Eames alapelveami inspirációt nyújtott Yves Béhárnak is a Sayl tervezésénél. Legalább annyira megfizethető mint amennire találékony. A Sayl megcáfolja azt a feltételezést, hogy egy ésszerűen árazott szék egyszerű tervezést és minimális kényelmet jelent. A kezdetekől egy jó minőségű, szép formatervű, kényelmes iroda és tárgyalószék megalkotása volt a cél ami megefelel mindenki elvárásainak – a Sayl lett ez a szék.

Living Unframed

“The best for the most for the least”

Beauty, Elegance, Respect

We like working with designer Yves Béhar, who designed our Leaf and Ardea personal lights. We like the way he thinks unframed, never constrained by what’s expected or typical.

So we went to him when we wanted a highly affordable ergonomic work chair that would incorporate everything Herman Miller is known for—beautiful design, first-class ergonomics, elegant engineering, and respect for the environment. Béhar began by scratching a quote from Charles Eames onto his sketchpad: “The best for the most for the least.” And then Béhar, who calls San Francisco home, took a look at his city’s best-known landmark: the Golden Gate Bridge.

features_design_story_sayl_work_2 features_design_story_sayl_work_4

Something Unique

So there was the concept. Creating the actual chair wasn’t quite that simple. Sayl wasn’t designed on a computer. It was sketched and sketched again, and numerous prototypes were built and rejected before the design was right. He describes the process as “draw, build, break, and repeat until you arrive at something unique.”

So why the name “Sayl?” Take a look at the chair from the side. See the resemblance to a full mainsail? The name reflects the sailing vessels that pass beneath the bridge that inspired the original design. Replacing the “i” in “Sail” with a “y” is a nod to the innovative Y-Tower structure of the work chair.

Suspending a Chair

Béhar wondered, could the engineering principles of a suspension bridge be applied to a chair? It turned out that not only was it possible, but using a suspension tower to support an unframed back would reduce materials, weight, and environmental impact. The flexible elastomer suspension material could be stretched in a way that provided the greatest tension at points where support is needed and the least in areas that would allow for the most expansive range of motion.

features_design_story_sayl_work_1 features_design_story_sayl_work_3