Additionally, paste this code immediately after the opening tag: UA-140157522-1
Herman Miller vezérképviselet Magyarországon 1998 óta
Irodánk változatlanul rendelkezésükre áll! info@officeartdesign.com
Mirra 2

Tervező: Studio 7.5

A Mirra 2 egyszerre mozog a benne ülővel. Dinamikus felületei reagálnak a legapróbb mozdulatokra, a beállítási lehetőségeknek köszönhetően pedig mindenki szabadon magához tudja igazítani a szék paramétereit. A Mirra 2 székben egyesül a tökéletes kényelem, az ergonómia és a letisztult külső.

000

Tervező: Studio 7.5

A Mirra 2 egyszerre mozog a benne ülővel. Dinamikus felületei reagálnak a legapróbb mozdulatokra, a beállítási lehetőségeknek köszönhetően pedig mindenki szabadon magához tudja igazítani a szék paramétereit. A Mirra 2 székben egyesül a tökéletes kényelem, az ergonómia és a letisztult külső.

Brand

Herman Miller

features_overview_large_mirra_2

Hajlékony, könnyű, és árnyékként követ

A Studio 7.5 tervező csapata egy nagy teherbírású, ergonómiai és kényelmi szempontból is kifogástalan szék tervezését tűzték ki célul.

Erőfeszítésük eredménye egy hajlékonyabb, könnyebb, letisztultabb formatervezésű, sportosan elegáns külsejű Mirra 2 szék, amely mindezek mellett könnyen személyreszabható.

A szék kifinomult tervezése azonnal észrevehető. A “Butterfly Back”-szövet és a rugalmas műanyagháttámlás szerkezet diszkrét eleganciában egyesül.

 

Mozgásban is támogat

Egy szék, amely rugalmas, szabad, természetes mozgást, ugyanakkor folyamatos megtámasztást biztosít a benne ülő számára. Ez az ülés közben történő mozgás ösztönzésének alapja. A Mirra 2 “Loop Spine” hajlékonyságot ad a törzsnek, lehetővé téve az oldalirányú mozgást. A “Harmonic 2” dőlésmechanika biztonságos, kiegyensúlyozott érzést ad hátradőlés közben.

“Butterfly Back” vagy “TriFlex”?

A Mirra 2 háttámla-megoldása növeli a választható opciók lehetőségét. A kifinomult tervezésű “Butterfly Back” szövet és a polimer, műanyag háttámla egyedi esztétikai megoldást nyújt.. A szövetezett háttámla mintegy membránként működik.  A “TriFlex” ugyanakkor tetszetős látványt nyújt, amellett, hogy a szigorúbb tisztítási előírásoknak is megfelel.

“PostureFit” támasz

A Mirra 2 passzív “PostureFit” deréktámasza ülés közben a lehető legmegfelelőbb pozícióban, enyhén előretolt helyzetben támasztja meg a gerincet.
Kiegyensúlyozott hátradőlés

A szék “Harmonic 2” dőlésmechanikája laprugós szerkezetének köszönhetően pozícióváltás közben könnyed, ugyanakkor stabil támasz érzetét kelti, súlytól függetlenül – 40 és 159kg – között.
A forma és a funkció harmóniája

A Mirra 2 sportos eleganciát kölcsönöz a környezetének. A szék által biztosított kényelem és minőség már ránézésre is magatól értetődő.
Változatos kínalat

A Mirra2 nagy színválasztékának köszönhetően a váz, a műanyag háttámla, a támlaszövet, az ülőfelület színének variációi egy egyedi stílusú és karakterű szék kiválasztását teszik lehetővé.

Minél többet mozognak az emberek, annál több támaszra van szükségük, amely velük együtt mozog.

de_mir_p_20130701_022_g

Az Eredeti Újragondolása

Tíz évvel és több mint 1.5 millió székkel később a Studio 7.5 tervezői úgy gondolták, hogy itt az ideje kiértékelni és, ha szükséges, újragondolni az eredeti formatervet. Mindenesetre azt leszögezték, hogy a munkavégzés módja folyamatosan fejlődik és változik. Az emberek mozognak, és minél többet vannak mozgásban, annál több támaszra van szükségük, amely velük együtt mozog. Pontosabban, amiért az emberek ilyen agilis módon dolgoznak, a tervezők szerint a személyre szabott munkaszékek létjogosultsága még napjainkban is érvényes. A Mirra 2 ugyanazt a sportos attitűdöt és intuitív formát képviseli mint elődje, azonban a Studio 7.5 minden aspektusból továbbfejlesztette a székhez felhasznált anyagokat és a design-t.

features_design_story_mirra_2_01

Kollaboratív formaterv

A Studio 7.5 szerint a design természeténél fogva kollaboratív, és a bonyolult formatervi feladatok megoldásához sok nézőpontra van szükség. A csapat azonban ezt az együttműködést egy jó adag szkepticizmussal egyensúlyozza. A “bizonyítsd a nézőpontod vagy az ötlet csak ötlet marad” elv továbbra is alapelv marad, amit a tervezők a Mirra2 minden részleténél felhasználtak.

features_design_story_mirra_2_02

Az ötletek tesztelése, eredeti nagyságban

Az eredeti nagyságú modellek használatával a Studio 7.5 tervezői a szék minden egyes részét külön-külön, tüzetesen letesztelték, megvizsgálták, és addig alakították, amíg meg nem kapták a legelegánsabb formát. A Mirra 2 Butterfly Back (pillangóalakú háttámla) tervezése során a tervezők értékes információkat szereztek minden egyes próbatermék után. Ennek lett az eredménye egy új, innovatív eljárás, amellyel a szövetborítást polimer szálakkal ötvözték, így létrehozva egy egyedi, különleges háttámlát a Mirra 2-höz.

features_design_story_mirra_2_04

Dimensions

H: 1066-1143 mm

SH: 406-521 mm

W: 749 mm

D: 737 mm

MIrra chair

Care & Maintenance

With regular care and maintenance, your Herman Miller product will provide many years of superior performance and satisfaction. To maintain quality, please follow the cleaning procedures outlined here.

The instructions for the care and maintenance of Herman Miller products are provided to you as a service. No warranty is implied since results may vary.

 


Coated Metal

For normal cleaning, wash coated metal surfaces with a soft cloth soaked in detergent and warm water; rinse thoroughly and dry. Remove scuff marks from low-gloss coatings with pre-softened paste wax, following the manufacturer’s instructions. Remove scuff marks and scratches from high-gloss coatings using automotive polishing compounds, either liquid or paste. After polishing, apply a pre-softened automotive paste wax to restore original sheen. For assistance in determining the appropriate color and gloss for Herman Miller touch-up paint, contact your Herman Miller Customer Service Representative.

Plastic

For normal cleaning, wash plastic surfaces with a soft cloth soaked in mild detergent and warm water. Rinse thoroughly and dry with a soft cloth. Do not use solvents or abrasive kitchen cleaners.

Fabric

For normal cleaning, vacuum upholstery fabric using an upholstery attachment. If further cleaning is needed, dry-clean or spot clean fabric with solvent cleaner.

Do not brush fabric or use a vacuum attachment with a rotary brush. Brushing may permanently damage the nap or change the character of the fabric.

Do not apply water or any liquid solution. Wetting the fabric with any liquid solution may result in permanent damage.

Mirra 2 a Studio 7.5 tervezésében

A nagy sikerű Mirra szék újraértelmezése, és új köntösbe bújtatása, amely a berlini Studio 7.5 tervezőinek köszönhető.