Additionally, paste this code immediately after the opening tag: UA-140157522-1
Herman Miller vezérképviselet Magyarországon 1998 óta
Irodánk változatlanul rendelkezésükre áll! info@officeartdesign.com
Embody

Tervezők: Bill Stumpf és Jeff Weber

Bill Stumpf és Jeff Weber az Embody székkel megalkotta az ember és a technológia közti összhangot. Ez az ergonómikus irodaszék az innovatív technikai megoldásaival, mint a gerincszerű “Backfit” vagy a “H-flexorok”, ösztönzik az ülés közbeni folyamatos mozgást. Az Embody egy tudatos tervezés eredménye, amely harmóniát teremt a test, a tudat és az ülés közben végzett munka között.

000

Tervezők: Bill Stumpf és Jeff Weber

Bill Stumpf és Jeff Weber az Embody székkel megalkotta az ember és a technológia közti összhangot. Ez az ergonómikus irodaszék az innovatív technikai megoldásaival, mint a gerincszerű “Backfit” vagy a “H-flexorok”, ösztönzik az ülés közbeni folyamatos mozgást. Az Embody egy tudatos tervezés eredménye, amely harmóniát teremt a test, a tudat és az ülés közben végzett munka között.

Brand

Herman Miller

További információk

Tömeg 15 kg
Méretek 60 × 40 × 100 cm

 

features_overview_large_embody

Intelligens szék, ülés közben tulajdonképpen segít gondolkodni

Bill Stumpf és Jeff Weber az Embody székkel megalkotta az ember és a technológia közti harmóniát. A két tervező több mint 30 kiváló, a szakterületükön (biomechanika, látás, fizikoterápia és ergonómia) elismert professzorral együttműködve tervezték, tökéletesítették az Embody formáját és mechanikáját. Ez az ergonómikus irodaszék az innovatív technikai megoldásaival, mint a gerincszerű “Backfit” vagy a “H-flexorok”, ösztönzik az ülés közbeni folyamatos mozgást. Az Embody egy tudatos tervezés eredménye, amely harmóniát teremt a test, a tudat és az ülés közben végzett munka között. A keskeny háttámla lehetővé teszi a felső test és a karok szabad mozgását, folyamatos támaszt biztosítva a gerincoszlop és a felsőtest számára. A szék csúcsmechanikájának köszönhetően az ülő- és a háttámla összhangban történő mozgása biztosítja az oxigén és a vér szabadabb áramlását, ami elengedhetetlen a munkavégzés közbeni koncentrációhoz.

Kevesebb nyomás, több frissesség

Az Embody ülőfelületén található rétegek enyhítik a testre nehezedő nyomást, emellett segítik a levegő szabad áramlását, így biztosítva teljes komfortot és kényelmet használója számára.

Egészséges testtartás

Az Embody a lehető legjobb testtartásra ösztönzi azokat, akik a számítógép előtt ülve dolgoznak. A dönthető háttámla csökkenti a gerincre nehezedő nyomást,valamint a porckorongok folyadékvesztését. A “Backfit” beállításainak köszönhetően a háttámla követi a gerinc természetes vonalát, így mozgás közben a monitor és az ideális szemmagasság vonala nem változik.

Best of NeoCon Silver Award, Ergonomic Desk/Task Seating
2009

“Best of 2008,” Wired magazine
2008

“Best of Tech,” Yahoo Tech
2008

People’s Choice at the National Ergonomics Conference and Exhibition
2008

Mozgékony, ahogy Ön is

Az Embody mozgásra ösztönöz, egész nap frissen tartja az elmét és segít a koncentrációban. A mozgás ülés közben is fontos. A szék formája éppen ezért segíti a vér és az oxigén áramlását, ami elengedhetetlen a hatékony munkavégzéshez.

Természetes mozgás

Az Embody dőlésmechanikája fixen tartja a hátat, ezzel támogatva a test természetes mozgását, miközben a medencét végig stabilan megtartja.

Három zónás támogatás

Az Embody három helyen, a comboknál, a medencénél és a középháti területen nyújtmeg támasztást. A szék rugalmas széleinek köszönhetően nem alakul ki a combokra és a karokra nehezedő kellemetlen nyomás érzése.

Tökéletes támasz

A széken elhelyezkedő pixelek mátrixa olyan felületet alkot, amely minden mozdulathoz azonnal idomul. Az Embody szék bármilyen testalkatú és méretű embernek tökéletes támaszt nyújt ülőmunka végzése közben.

Egy több mint 70 éves kutatás eredménye.

“Az ülés rossz, az Embody jó Önnek.”

Az új, innovatív kompozíciókba vetett hit nem új a Herman Millernél. De még ők is meglepődtek, amikor Jeff Weber és Bill Stumpf előálltak egy teljesen rendhagyó ötlettel: Készítsünk egy olyan széket, amely több annál, hogy szimplán nem rossz, hanem tulajdonképpen nagyon jó az emberek számára.

Az ülés által okozott problémák felismerése

“Mióta a design még inkább technológiaalapúvá vált, sokkal több időt kellett a székeinkben ülve a számítógép előtt tölteni, úgy mint bárki másnak,” mondta Jeff. „Felismertük azokat a problémás tényezőket, amelyek a hosszasan végzett ülőmunka következtében alakultak ki.”

features_design_story_embody_chair_2

Az egy helyben végzett ülőmunka a vér- és az oxigénáramlást is lelassítja, amely tompaságot és fáradtságot eredményez. És sokan így ülnek egész nap. Ez nem jó.

Tesztelés és kutatás

Több mint 30 kiváló, a szakterületükön (biomechanika, látás, fizikoterápia és ergonómia) elismert professzorral együttműködve tervezték, tökéletesítették az Embody formáját és mechanikáját. A prototípusok egymást követték, szakértők egymást váltva ültek benne és mondták el tapasztalataikat; értékelést adva a mozgástanra, súlyelosztásra, ülve végzett feladatokra és az anyagcserével kapcsolatos esetekre vonatkozóan.

Egy egészséges kapcsolat Ön és számítógépe között

Miután Bill 2006-ban elhunyt, Jeff, építve Bill inspirációjára, megadta a széknek a funkcióját és a formáját. „A design az összekötő kapocs az emberek és a világ között.” Sokunk számára a számítógépeink jelentik a világot. Az Embody megalkotásával Jeff létrehozott egy egészséges, harmonikus kapcsolatot az emberek és eszközeik között.

features_design_story_embody_chair_1

A túl sok ülés eltompít bennünket

Rengeteg széket arra terveztek, hogy ülés közben mereven megtartsanak minket. Az erőltetett mozdulatlanság eredménye? Rossz nekünk. Tudta, hogy a nap végére egy centiméterrel alacsonyabbak vagyunk, mint amikor reggel felkeltünk? Ez a gerincre nehezedő légnyomás következménye, amelyhez jelentősen hozzátesz az órák hosszát tartó folyamatos ülés. Az egy helyben végzett ülőmunka a vér- és az oxigénáramlást is lelassítja, amely tompaságot és fáradtságot eredményez. És sokan így ülnek egész nap. Ez nem jó.

 

 

Létre tudunk hozni egy olyan széket, amely az egészségre pozitív hatással van?

Bill Stumpf, aki az Aeron, Equa és Ergon munkaszékeket is tervezte, és aki több mint három évtizeden keresztül dolgozott együtt a Herman Millerrel, előállt egy egészségre pozitív hatást gyakorló szék ötletével. Ez érdeklődővé tette a Herman Miller szakembereit. Létezik ilyen szék, és meg is lehet alkotni? Három fő ötlet merült fel a munkálatok megkezdése előtt:

  • A munkaszékek gyógyászati vagy egészségre jótékony hatással lehetnek, nem pusztán csak arra, hogy nem egészségkárosító.
  • Egy dinamikus ülő- és háttámla több kényelmet nyújt; élénkít és rengeteg előnye van a nem dinamikus felületekhez képest.
  • A munkaszékek segítségével megtalálhatjuk az egyensúlyt a különböző testhelyzetek között (a függőleges egyensúlyi pont, amikor a szemeink vertikálisan összhangban vannak a csípőnkkel), nem számít, hogy milyen a gerincünk görbülete.
features_design_story_embody_chair_5

Dimensions

H: 1066-1143 mm

SH: 406-521 mm

W: 749 mm

D: 737 mm

embody_dims

Care & Maintenance

With regular care and maintenance, your Herman Miller product will provide many years of superior performance and satisfaction. To maintain quality, please follow the cleaning procedures outlined here.

Base, Frame, and Arm Pads

Wash surface with a soft cloth soaked in mild detergent and warm water. Rinse thoroughly and dry with a soft cloth. Do not use solvents or abrasive kitchen cleaners.

Balance and Rhythm Fabrics

Vacuum fabric as needed using an upholstery attachment. Vacuuming picks up dust and reduces the need for professional cleaning. Do not brush fabric or use a vacuum attachment with a rotary brush. Brushing may permanently damage the nap or change the character of the fabric.

Spot cleaning

Immediately soak up the stain with a soft absorbent cloth. Do not dry the stain completely or it may set. The longer a stain is allowed to remain on a fabric, the more difficult it is to remove.

Így működik az Embody

Jeff Weber, a szék egyik megálmodója, szemszögéből láthatjuk miként is épül fel az Embody