Additionally, paste this code immediately after the opening tag: UA-140157522-1
Herman Miller vezérképviselet Magyarországon 1998 óta
Irodánk változatlanul rendelkezésükre áll! info@officeartdesign.com
Aeron Remastered

Aeron Remastered

Tervezők: Bill Stumpf és Don Chadwick

Bill Stumpf és Don Chadwick az Aeron tervezése során egyesítették az emberközpontú design tudományát egy innovatív, addig még soha nem látott technológiával annak érdekében, hogy egy olyan széket hozzanak létre, amely párját ritkítja az irodaszékek körében. Most az Aeron egy új formában mutatkozik be újra a nagyvilágnak – ergonómiailag, funkcionálisan, antropometriailag és környezeti vonatkozásban is átalakult, alkalmazkodva napjaink munkavilágához.

000

Tervezők: Bill Stumpf és Don Chadwick

Bill Stumpf és Don Chadwick az Aeron tervezése során egyesítették az emberközpontú design tudományát egy innovatív, addig még soha nem látott technológiával annak érdekében, hogy egy olyan széket hozzanak létre, amely párját ritkítja az irodaszékek körében. Most az Aeron egy új formában mutatkozik be újra a nagyvilágnak – ergonómiailag, funkcionálisan, antropometriailag és környezeti vonatkozásban is átalakult, alkalmazkodva napjaink munkavilágához.

Brand

Herman Miller

A történet újramesélve

Miközben az ikonikus formája nagyrészt változatlan maradt, az Aeron szék teljesen újra lett tervezve a görgőktől kezdve a háttámláig, hogy kielégítse a mai munkavégzés igényeit. Don Chadwick, az eredeti Aeron társtervezőjének segítségével alaposan felfrissítettük a széket, melyben nagy szerepet játszottak az ülés, a továbbfejlesztett anyagok, a gyártás és a technológia területén szerzett legfrissebb kutatásaink is.

Napjaink igényeihez igazítva

Az Aeron 1994-es megjelenése óta, mi a Herman Millernél többet megtudtunk arról, hogy miként lehet a legjobban támogatni az emberi testtartást a napi munkavégzés során. Az új székkel két évtizedes technológiai és ergonómiai fejlesztéseket ötvöztünk az egészség-pozitív formaterv javítása és a határokon átnyúló teljesítményt nyújtó lehetőségek szélesítése érdekében. A frissítések, amelyek egy finomabb döntési mechanizmust, az állítható PostureFit SL és a 8Z Pellicle felfüggesztést is tartalmazzák, az új Aeron jobb teljesítményre képes, mint valaha, így Ön is jobban tud dolgozni.

Kombinált kényelem

Az új Aeron szék fejlesztéseit úgy tervezték, hogy azok együtt dolgozzanak az emberi forma átfogó  támogatása érdekében. A PostureFit SL és a 8Z Pellicle magasabb szintű ergonómiai szaktudást és művészeti kinyilatkoztatást, támaszt képviselnek, emelve a felhasználói élmény színvonalát. A kettő együtt a derék és a gerinc teljes megtámasztását biztosítják – alaposan kiszámított, lokalizált támogatást, amely a vázrendszert olyan helyzetbe hozza, amely az egész hátat egészséges pozícióban tartja. Ez egyaránt érvényes akkor is ha fix testhelyzetben dolgozik az ember, vagy ülve mozog a munkavégzés során.

“Good Design Award” from The Chicago Athenaeum Museum of Architecture and Design.
2018

“Good Design Award” in the Furniture and Lighting category by the Industrial Design Council of Australia
2017

“Designs of the Decade” Gold Winner in Office Furniture from the Industrial Designers Society of America & Business Week magazine
1999

International Plastics Consumer Product Design Award from the Society of Plastics Engineers
1998

Határokon átnyúló, „Cross-performance” Design

Az Aeronban ülő személyek számára a határokon átnyúló design azt jelenti, hogy a szék számos tevékenységhez és testtartáshoz alkalmazkodik – az intenzív fókuszt igénylő pozíciótól a nyugodt, hátradőlt, pihenő, elmélkedő testhelyzetig. A tervezők és cégek számára a „cross-performance” lehetővé teszi, hogy az Aeron mindenféle munkahelyi környezethez kiválóan alkalmazkodjon a home office-tól kezdve a nagy, egyterű irodákon át bárhova.

Egy zökkenőmentes váltás

Az új Aeron lehetővé teszi az emberek számára, hogy a fix, egyenes alapállásból egyszerűen és könnyen váltsanak teljesen hátradőlt pozícióba. Míg az eredeti design számos pozíciót és testhelyzetet támogatott, az új Aeron vázszerkezetének szöge 1.8 fokkal előrébb került, hogy jobb megtámasztást nyújtson alaphelyzetben és több más testhelyzetben is. Akár koncentrált munkavégzést folytat előredőlve a székben, egyenes háttal, vagy teljesen hátradőlve beszélget kollégájával, érezni fogja, hogy az Aeron minden egyes kis mozdulatát követi –mindenféle megerőltetés nélkül- annak érdekében, hogy a lehető legszélesebb körben nyújtson ergonómiai támogatást.

Egy teljesen új Aeron

Több száz minta, teszt és variáció után összeállt a három, szigorúan átgondolt, holisztikus anyag az Aeron székhez. A Graphite, a legsötétebb, az eredeti Aeron modern változata. A Carbon, kiegyensúlyozottan semleges, amely ugyanúgy meleg és hűvös környezethez is kiválóan illik. A Mineral, a legvilágosabb, ideális napjaink „open office”, nyílt, egyterű irodai környezetébe.

Három méret, könnyű kezelhetőség

Az Aeron három méretben kapható, így mindenki könnyen megtalálja a számára legmegfelelőbbet. Az egyszerűen kezelhető funkciós karok pedig a testreszabott, egyedi beállítást is biztosítják.

Az irodaszék

forradalmasítása

features_overview_large_aeron_work_chair

“Egy teljesen új típusú széket akartunk létrehozni.”

Gondoljunk arra, hogy hogyan ülünk

A szék egyik tervezője, Bill Stumpf egyszer elismerte, hogy „Saját magam részére tervezek. Nem tudom megmondani, hogy amikor beleülsz egy székbe az kényelmes lesz-e neked, de azt tudom, hogy ha én beleülök, akkor nekem az jó-e vagy sem.” Az Aeron széket úgy tervezték, hogy az ember azt érezze: „Nagyon, de nagyon bele akarok ülni.” – tette hozzá.

Az Aeron fejlesztése hét évig tartott, amely nem hagyományos módon indult. Stumpf és tervezőpartnere, Don Chadwick, egy Herman Miller kutatási projekten vettek részt, ahol azt vizsgálták, hogy az idősebb emberek milyen hosszú időt töltenek ülve. Rájöttek arra, hogy az egyik legnagyobb probléma az volt, hogy túlságosan bemelegedett a szék ülőfelülete és háttámlája négy óra folyamatos ülés után. Három évvel később, amikor Stumpf és Chadwick elkezdtek gondolkozni egy új irodaszék formatervén, ez a felfedezés előkerült.

features_design_story_aeron_work_chair_4

A funkció a forma

Az Aeron szék egyedülálló formája kifejezi a célját és megmutatja, hogy a szék egyes részei milyen kompozícióban csatlakoznak egymáshoz. A kialakítás letisztult és visszatükröződő természete egy áttetsző, légies formát ad a széknek. Az ember és a környezete részévé válik, amikor valaki használja. És ez a teljes környezetünkre is igaz. Nagyrészt újrahasznosított anyagokból készült, emellett úgy tervezték, hogy hosszú ideig szék maradjon, és, hogy teljes egészében újrahasznosítható legyen a hasznos, és nagyon hosszú élettartama végén.

A tervezők kidobtak minden előre megalkotott elképzelést arról, hogy egy munkaszéknek hogyan kellene kinéznie.

features_design_story_aeron_work_chair_1

Tiszta lappal kezdeni

„Egy teljesen új típusú széket akartunk,” mondta Stumpf és Chadwick. Ebből kifolyólag úgy döntöttek, hogy kidobnak minden előre megalkotott elképzelést arról, hogy egy munkaszéknek hogyan kellene kinéznie és működnie. Tiszta lappal kezdték a tervezést és amivel előrukkoltak, az végül forradalmasította az irodai székek koncepcióját.

Nem volt semmilyen szövetezés vagy tömés. A Pellicle membrán, amely felváltotta a szivacsot, elősegítette a levegő szabad áramlását, így az ember teste nem melegedett be, amikor négy órán keresztül ült a székben. Nem voltak egyenes vonalak sem a széken, mert az emberi testnek sincsenek egyenes vonalai. A görbevonalú forma, amelyet Stumpf és Chadwick fejlesztett ki, természetesebb módon osztotta el a súlyt, így az egyes pontokra nehezedő nyomás csökkenésével a vér is szabadabban áramolhatott. Nem voltak nagy, komfortos modellek a tehetősebbek számára és leegyszerűsített darabok az alacsonyabb beosztásúaknak. Ez egy demokratikus szék volt, amely letisztult és nem tolakodó a környezetében, mégis annyira egyedülálló, hogy kiérdemelte méltó helyét a New York-i Modern Művészetek Múzeumának állandó kiállítási darabjai között.

features_design_story_aeron_work_chair_5  features_design_story_aeron_work_chair_6

Dimensions

H: 1066-1143 mm

SH: 406-521 mm

W: 749 mm

D: 737 mm


Aeron A, B, C:

aeron-chart

Care & Maintenance

With regular care and maintenance, your Herman Miller product will provide many years of superior performance and satisfaction. To maintain quality, please follow the cleaning procedures outlined here.

The instructions for the care and maintenance of Herman Miller products are provided to you as a service. No warranty is implied since results may vary.

 


Base, Frame, and Non-Leather Arm Pads

Normal cleaning
Wash surface with a soft cloth soaked in mild detergent and warm water. Rinse thoroughly and dry with a soft cloth.

Do not use solvents or abrasive kitchen cleaners.

Pellicle Suspension Material

Normal cleaning
Vacuum fabric as needed using an upholstery attachment. Vacuuming picks up dust and reduces the need for professional cleaning.

Do not brush fabric or use a vacuum attachment with a rotary brush. Brushing may permanently damage the nap or change the character of the fabric.

Spot Cleaning
Immediately wipe up the stain with a soft absorbent cloth.

Do not dry the stain completely or it may set. The longer a stain is allowed to remain on a fabric, the more difficult it is to remove.

Water-based stains such as coffee, soft drinks, fruit juices, or milk
Use a water-based cleaner (specifically made for cleaning fabric) or a solution of mild (alkaline) warm soapy water (not overly soapy) applied with a damp clean cloth or sponge. Work the cleaner into a lather or foam.

Never use hot water; it will set the stain. Avoid scrubbing.

Oil-based stains such as lipstick, grease, or salad dressing

Use a dry cleaning solution applied with a damp clean cloth or sponge. Test the cleaning solution on a small, concealed area first. If there is no spotting, ringing, or damage to the fabric or its dyes, apply the cleaning solution to the soiled area with light, quick strokes. Begin at the outside of the stain and work toward the center, being careful not to over-saturate the fabric.
K2R is also a product that can be used. See product label for complete instructions. Do not over apply water or any liquid solution to fabric. Excessive wetting of the fabric with any liquid solution may result in permanent damage to the material. Do not rub too vigorously or you may damage the nap of the fabric or break fibers. Several light applications are better than one heavy application. Soak up all remaining solution and then use another clean cloth or sponge dipped in cool water to remove any residue. Let fabric dry thoroughly and then vacuum well before using. If the stain resists cleaning, contact a professional cleaner.
Large Areas
If large areas are soiled, contact a professional cleaning firm.

Leather Arm Pads

Normal cleaning
Vacuum or dust frequently with a clean, dry cloth. If leather is soiled, it can be wiped with a soft, damp cloth and a lather of any mild soap and a minimum amount of lukewarm water. Wipe clean with a damp cloth and dry with a clean, soft cloth.

Do not spot clean leather; clean the entire surface.

Spots and spills
Wipe excess liquid immediately with a clean cloth or sponge; let the leather air dry.

If further cleaning is necessary, sponge the entire surface of the chair arm with clean, lukewarm water. Let the leather air dry; never use a hair dryer or other heat source to dry leather.

Stubborn spots and stains
Apply a mild, nonabrasive soap solution with a clean, wet sponge. Rinse well and let air dry.

Butter, oil, or grease
Wipe the leather with a clean, dry cloth and let the remainder of the oil dissipate into the leather.

Do not apply water or try to wash a grease spot. Do not use saddle soap, cleaning solvents, oils, furniture polishes, varnishes, abrasive cleaners, detergents, or ammonia on leather; they will ruin the finish, causing it to become and cracked. If the stain remains, contact a professional cleaner.

Large Areas
If large areas are soiled, contact a professional cleaning firm.

Így készül az Aeron

Bill Stumpf, az Aeron egyik megálmodója mesél az szék eredetéről és, hogy mit jelent számára olyan dolgokat tervezni, amelyek közel állnak a szívéhez.