Additionally, paste this code immediately after the opening tag: UA-140157522-1
Herman Miller vezérképviselet Magyarországon 1998 óta
Irodánk változatlanul rendelkezésükre áll! info@officeartdesign.com

Bubble lamp

George Nelson fantasztikus függőlámpája

Nelson’s Bubble lamp
november 11, 2019 Bába István
Egy úttörő amerikai tervező, George Nelson álmodta meg 1947-ben, elsőként a Herman Miller kezdte gyártani 1952-ben, és mostantól rendelhető a HAY-től: a Bubble Lamp egy ikonikus darabja a világítás történelmének. Egy sor organikus forma és méret érhető el; ezek az elegáns fénylő gömbök a megszületésüket néhány selyem-burkolta svéd függőlámpáknak köszönhetik, melyeket Nelson meg szeretett volna venni, de túl drágák voltak. Emiatt egy új technológiát fejlesztett ki, innovatív anyagokkal, melyet azelőt sosem használtak a világítástechnikában.

“A Bubble lamp kifejezetten megihlet engem, mivel amit Nelson és csapata valójában tett és megértett az az, hogy a tervezőnek ki kell használnia korának lehetőségeit.

A Bubble mindig is a mi lámpánk volt! Otthon is ez lógott az étkezőasztalunk felett…” – Rolf Hay

Az összes fajta Bubble lamp-et még mindig ugyanabban a gyárban készítik, ahol eredetileg kifejlesztették az ötvenes években. Mindegyik lámpának van egy drótváza belül, melyet egy átlátszó műanyag polimerrel vonnak be, melyet Nelson először egy ’47-es fotón látott, egy amerikai hadihajóról. Ez adja a lámpának azt a külöleges hatást, hogy egyszerre átlátszó és tejfehéren világító.

Árakért hívja bizalommal az Office Art Design irodáját:

+36 1 439 0303