Sohasem ülünk nyugton

Mindig okkal ülsz. Talán azért, hogy egy új ötletet dolgozz ki, vagy megoldj egy problémát, vagy talán azért, hogy megossz egy történetet. De vajon a széked Veled mozog? Illeszkedik az alakodhoz? Segít a legjobb testtartás elérésében?

Ha egy olyan Herman Miller székben ülsz, amit kitartó munkára terveztek: akkor igen, mindezekben segít.

Mi olyan székeket tervezünk, amik bármilyen helyzetben támogatnak, így arra összpontosíthatsz, ami igazán számít – a munkád, vagy a céged. Már három generáció óta a legjobb tervezőkkel dolgozunk, így megtanultuk, mit kell egy igazán jó munkaszéknek nyújtania a felhasználóknak. Minden egyes új tervünkkel növeljük tudásunk, hogy mit teljesítsen egy jó ülés ahhoz, hogy jobb egyensúlyt, határozottabb megtámasztást és remek tartást adjon – mindenkinek.

A Herman Millernél sosem nyugszunk – mert Te sem ülsz nyugodtan!

Professzionális génjeink

Minden székünket különböző feladatokra terveztük, mégis három olyan tulajdonságban osztoznak, mely mindenkor segít, hogy kényelmesen és stresszmentesen dolgozhass vagy pihenj ülés közben.

Természetes kiegyensúlyozott mozgás

Részletek

Ahogy ülés közben pozíciót váltasz, székeink veled együtt mozognak, úgy tartva az egyensúlyt, hogy ne kerüljön nyomás egyik testrészedre sem. Ezt a természetes kiegyensúlyozott mozgást – amikor a szék a testtel tandemben mozdul – olyan kinematikus technológiák teszik lehetővé, melyet az emberi test forgáspontjai alapján tervezték meg.

A Herman Miller székek sokkal természetesebb ülést tesznek így lehetővé, függetlenül a test méretétől, vagy formájától.

Teljes gerincmegtámasztás

Részletek

Ha a tested kellő megtámasztást kap ülés közben, akkor a tartásod megerősödik, hogy kényelmesen és sérülésmentesen ülj munka közben. Székeink – a precíz geometriájú ülőfelületének és háttámlájának hála – azonnal ebbe az egészséges tartásba helyeznek. Amint leülsz, a gerinc legalsóbb zónája, a farokcsont feletti rész kap megtámasztást: ez beállítja a megfelelő görbületét a hátnak, erősítí a medencetájékot és tehermentesíti a nagyobb izomcsoportokat.

Az egész széken a különböző támasztó pontok szinkronban dolgoznak azért, hogy a gerincnek és a hátnak megfelelő támogatást nyújtsanak, amikor felülsz, vagy hátradőlsz, ha mozgolódsz vagy mozdulatlanul koncentrálsz.

Dinamikus illeszkedés

Részletek

Még amikor a legjobban koncentrálsz és a legkeményebben dolgozol, akkor se ülsz mozdulatlanul. A Herman Miller – hosszútávú munkában támogatást adó – munkaszékeit úgy tervezték, hogy támasztást adjon minden esetben, mikor mocorogsz, forgolódsz – függetlenül a súlyodtól vagy testalkatodtól. Erős és flexibilis anyagaink követik a kontúrodat és segítenek eloszlatni a terhelést, ezzel is segítve a vérkeringést. A lélegző és pórusos szövetek elvezetik a felesleges hőt és párát, valódi komfortot nyújtva.

Az egészség nem kompromisszum kérdése!

A folyamatos ülés jelentős terhelést jelent szervezetünk számára. A megfelelő munkakörnyezet kialakítása a székkel kezdődik: egy ergonómikus ülőalkalmatosság nem csak megvéd a hosszútávon jelentkező egészségügyi ártalmaktól, de ahhoz is hozzásegít, hogy szellemileg a legtöbbet hozd ki magadból!

Megfelelő testtartás, jó vérkeringés és fáradékonyság-megelőzés, amit székeink nyújtani tudnak!

Herman Miller székek, több mint 70 éve…

1946
Eames Molded Plywood Chair

Charles Eames és Ray Eames úttörő széke, mely sajtolt lemezből hajlított székcsaládot, mely az emberi test formáját követi.

1954
Eames Aluminum Group Chair

Charles és Ray Eames tervezte az Aluminium Group székcsaládot, különleges, egyben gyártott felfüggesztéssel.

1976
Ergon munkaszék

Bill Stumpf kiterjedt kutatásokat folytatott arról, ahogy az emberek ülnek – és ahogy ülniük kéne. Ezen kutatások eredményeit alkalmazva tervezte meg ezt az irodaszéket.

1984
Equa munkaszék

Bill Stumpf összeállt Don Chadwick-kel, hogy együtt megalkossák az Equa széket. Még ebben az évben elnyerték a Time magazin “Az évtized legjobbja” elismerését.

1994
Aeron munkaszék

Bill Stumpf és Don Chadwick újra összeállnak, hogy előálljanak egy forradalmi újítással az ergonómia és anyagfejlesztés területén: ez a szék örökre megváltoztatta az irodaszék fogalmát.

2003
Mirra munkaszék

A berlini Studio 7.5 csoportja egy olyan széket fejlesztettek, mely reagálni tud arra, ahogy a benne ülő mozog. Úgy tervezték, hogy egyszerű, sokoldalú, roppant ergonómikus és környezetbarát legyen.

2005
Celle munkaszék

A tervező – Jerome Caruso – széke különleges, zónánként eltérő erősségű megtámasztást alkalmazott a háttámla felületén, ezzel új fejezetet nyitva a fejlődésben.

2008
Embody munkaszék

Bill Stumpf ezúttal Jeff Weberrel dolgozott együtt, hogy összekapcsolhassa az embert a technológiával egy rendkívüli ergonómiai tulajdonságokkal felvértezett szék által.

2009
Setu székcsalád

A Studio 7.5 megalkotja a kinematikus gerincet és a Lyris elasztomer szövetet,  hogy egyedi flexibilitást és merevséget adjon.

2010
Sayl székcsalád

Összetett mérnöki munka és anyagtudatos tervezés eredményezte, hogy Yves Béhar széke új mércét állított fel az értékorientált munkaszékek osztályában.

2014
Mirra 2 munkaszék

10 év távlatából, és milliónyi eladott szék után a Studio 7.5 újra összeáll a Herman Millerrel, hogy az utolsó csavarig újragondolják a sikeres Mirra széket.

2016
Aeron Remastered munkaszék

Don Chadwick újratervezi a legendás munkaszéket, hogy megfeleljen napjaink szükségleteinek: a legújabb ergonómiai kutatások eredményeit alapul véve.

2017
Taper vezetői szék

Mark Götz vezetői széke egyesíti a finom anyagokat, rendkívüli kényelmet, irodai teljesítményt és összetéveszthetetlen designt.

2018
Cosm tárgyalószék

A Studio 7.5 tervezte szék azonnal reagál a testre így rendkívüli kényelmet nyújt. Önbeállító mechanikájának köszönhetően nincs szükség az állandó állításra.

2020
Lino munkaszék

A Sam Hecht és Kim Colin tervezte szék tudományosan igazolt kényelmet hoz a munkahelyre. Mindenkinek élveznie kell az ergonómikus munkaszék áldásait, így a terv középpontjában állt az elérhető ár.

Amit mindig is tudni szerettél volna
az igazán jó munkaszékekről,

de sohasem merted megkérdezni…

Hogyan vigyázz magadra, amikor otthonról dolgozol

Tanácsaink a hatékony és egészséges munkavégzéshez

Miért fontos a fizikai, szellemi és lelki egészség?

Az önmagunkra figyelés lett idén az egyik legforróbb téma. Most, hogy sokan otthonról dolgozunk, még fontosabb. Hogyan vigyázzunk magunkra, miközben otthonról kell megszerveznünk munkánk minden fontos lépését?

Amikor a WFH-ról beszélünk (Work From Home – otthoni munkavégzés) a kényelem a kulcs. Szánj időt arra, hogy egy ergonómikus munkasarkot alakíts ki magadnak. Így számos betegséget meg tudsz előzni, amit a hosszútávú üléssel végzett munka tud okozni. Hogy hol kezdd?

Világosíts

Keress egy olyan helyet, ahol a természetes fény az elsődleges fényforrásod. Kutatások azt mutatják, hogy az alvási ciklusainkra és a hormontermelésünkre is pozitív hatással van. Ha egy ablak mellé ülsz, ahol néha friss levegőt is be tudsz engedni: még jobb! Az oxigén segít, hogy maximumra járasd kognitív képességeid.

Fegyelmezd a testtartásod

Ne felejtsd el, hogy a rossz testtartás otthon is ártalmas, és ahogy ma ülsz, örökre nyomot hagy a testeden. Ezért is nagyon fontos, hogy olyan munkaszéket válassz, mely kellő megtámasztást ad. Egy nemrég publikált kutatás (A Herman Miller és a Texas A&M közös munkája) azt mutatta ki, hogy egy jó szék befolyással van az agyi teljesítményre, és még a stresszt is segít levezetni.

Mozdulj

Mozgasd át a tested. Még ha nincs is ülő-álló asztalod, a Waterloo Egyetem is azt ajánlja, minden ledolgozott óra után 30 percet állnunk kell.

Jutalmazd meg magad

Ha még nem tudtál dűlőre jutni, hogy vegyél-e egy komolyabb, állítható magasságú asztalt (mellyel egyaránt tudsz ülve, vagy állva dolgozni), gondold végig újra, és tekintsd egyfajta befektetésnek a szervezeted egészsége szemponjából!

Útravaló:

Elsőszámú prioritás legyen, hogy önmagadra figyelsz, ahogy otthonról dolgozol! Ezzel leszel a legjobb társ, anya / apa, vezető, barát és ember, aki a legjobbat tudja kihozni magából…