Herman Miller vezérképviselet Magyarországon 1998 óta

                                             Herman Miller vezérképviselet Magyarországon 1998 óta

Blog

Herman Miller Nevi sit-to-stand asztal - Állva hagyja a piacot!

Különösek vagyunk, mi emberek. Gyakran az egészségünket sem kímélve, sok-sok órát robotolunk, majd a megkeresett pénz egy részét arra költjük, hogy visszanyerjük a munka során megkopott fizikai kondíciónkat és lelki egyensúlyunkat.

Különösen igaz ez az ülőmunkát végző irodai dolgozókra, akár vezetőkről, akár beosztottakról van szó. Ebben a környezetben mindennapos a “beállt” nyak és fájós hát. A rendszeres sport, masszázs vagy csontkovács persze enyhíti a tüneteket, de sokkal egyszerűbb, ha már a mindennapok során megelőzzük mindezek kialakulását. Ebben segít a Herman Miller Nevi sit-to-stand asztal. 

Váltsunk életmódot. És váltsunk munkaasztalt.

Az emberi testet nem arra tervezték, hogy órákon át mozdulatlanul üljön. Mégis, sokan napi 8-10 órát töltenek ebben a pozícióban. Pedig a hosszan tartó ülőmunka negatív hatásai széles körben dokumentáltak. Nemcsak a bevezetőben említett krónikus hát- és nyakfájdalom jelentkezhet, hanem komolyabb problémák is: az állandó ülés növeli a szív- és érrendszeri betegségek, valamint a kettes típusú cukorbetegség kockázatát. Emellett az elhízás, a csökkent anyagcsere és a gyengülő izomzat is gyakori következményei lehetnek ennek az életmódnak. Éppen ezért kulcsfontosságú, hogy odafigyeljünk testtartásunkra és mozgásunkra a munkahelyen is. Az ergonómia tudománya már régóta foglalkozik ezzel a kérdéssel, de csak az utóbbi években kezdtek el széles körben elterjedni olyan innovatív megoldások, amelyek valódi változást hozhatnak az irodai dolgozók életébe. Ezek közül is kiemelkedik a sit-to-stand, azaz az ülő és álló pozíció között váltani képes asztal koncepciója.

Előnyök rövid és hosszú távon

Amihez csak pár nap kell

Nem kell sok idő hozzá, hogy felismerjük a Herman Miller Nevi asztalok használatának előnyeit. Rövid távon az első, amit a legtöbb felhasználó tapasztal, az a megnövekedett energiaszint és jobb koncentrációs képesség. Az álló pozíció aktiválja az izmokat és fokozza a vérkeringést. Ez azonnal érezhető javulást eredményez az éberségben és a kognitív funkciókban. Aki ismeri az ebédszünet után jelentkező, álmosító “kajasokk” és az “azonnal innom kell egy kávét” jelenséget, tudja miről beszélünk. Sokan számolnak be arról, hogy könnyebben oldanak meg komplex feladatokat, és kreatívabb ötleteik támadnak, amikor váltogatják az ülő és álló pozíciót. A rendszeres testhelyzetváltás jelentősen csökkenti a statikus terhelést az izmokban és ízületekben. Ez rövid távon enyhíti a hát- és nyaki fájdalmakat, ezzel együtt javul a közérzet, csökken a stressz-szint. Talán mondani sem kell, hogy mindez milyen pozitívan hat a munkahelyi teljesítményre és a személyes kapcsolatokra is.

Herman Miller sit to stand asztal

Hosszú távú kilátások

Hosszú távon a Herman Miller Nevi sit-to-stand asztalok használata még jelentősebb előnyökkel jár. A rendszeres állás és mozgás segít megelőzni számos, a mozgásszegény életmódhoz köthető krónikus betegséget. Mindannyian tudjuk, hogy nem jó dolog egész nap ülni, mégis ezt tesszük a munkahelyen. De biztosan megváltozik a gondolkodásmódunk és a munkaállomásunk is, ha komolyan vesszük az ülőmunkával járó megnövekedett szív- és érrendszeri kockázatot. Az elhízás elleni küzdelemben is fontos szerepet játszhatnak ezek az asztalok. Bár önmagában az állás nem helyettesíti a rendszeres testmozgást, de a napi kalóriaégetéshez jelentősen hozzájárul. Nem elhanyagolható az sem, hogy a sit-to-stand asztalok használata pozitívan befolyásolja a mentális egészségünket is. A rendszeres mozgás és testhelyzetváltás segít a stressz kezelésében, javítja a hangulatot és csökkenti a depresszió kockázatát. Ez hosszú távon nem csak az életminőségünkre van hatással, de a munkahelyi légkört és a csapatmunkát is jelentősen javíthatja.

Miért pont a Herman Miller?

A sit-to-stand asztalok piacán számos kiváló termék közül választhatunk. De mégis! A Herman Miller Nevi asztal kitűnik innovatív megoldásaival és kifinomult dizájnjával. Egy mondatban talán úgy jellemeznénk, hogy tökéletesen ötvözi a funkcionalitást az esztétikával a modern munkahelyi környezetben. De miért állnánk meg egy mondatnál, ha sokkal többet érdemel? Nézzük részletesebben az előnyeit.

Sit to Stand

A Herman Miller neve már önmagában garancia a minőségre az irodabútorok világában. Ám a Nevi asztal esetében a vállalat minden tapasztalata és szakértelme megjelenik. Az asztal egyik legszembetűnőbb tulajdonsága az elegáns, letisztult dizájn. A Nevi harmonikusan illeszkedik bármilyen irodai környezetbe, legyen szó akár modern, akár klasszikusabb stílusú térről. De ezt már megszokhattuk a Herman Miller irodai székektől is. A Nevi sit-to-stand asztal azonban nem csak a szemnek kedves. Funkcionalitás terén is magasra teszi a mércét. Az asztal magassága elektromosan változtatható, így igazán könnyedén válthatunk az ülő és álló pozíció között. Pillanatok alatt beállíthatjuk az ideális magasságot. Különösen figyelemre méltó az asztal stabilitása. Még a legmagasabb beállításnál is rezzenéstelen marad, ami kulcsfontosságú a produktív munkavégzés szempontjából. Ez a stabilitás értelemszerűen a kiváló minőségű anyagoknak és a precíz mérnöki tervezésnek köszönhető. Természetesen az asztal teherbírása is kiemelkedő, így biztonságosan elhelyezhetjük rajta a szükséges irodai eszközöket, monitorokat.

ergonomikus munkakörnyezet, design irodabútor sit to stand asztal

Biztos befektetés

Bár a Herman Miller Nevi asztal kétségtelenül a prémium kategóriát képviseli, fontos megjegyezni, hogy ez a befektetés megtérül. Hiszen nincs értékesebb a saját egészségünknél. Emellett a megnövekedett produktivitás és a termék tartóssága is indokolják a befektetésünket. 

Mit mondhatnánk még? A Herman Miller Nevi asztal kiváló példája annak, hogyan lehet a modern technológiát és dizájnt az egészségtudatos munkavégzés szolgálatába állítani. Ez az asztal nem csupán egy bútordarab, hanem egy átgondolt eszköz, amely aktívan hozzájárul a felhasználók jóllétéhez és hatékonyságához.