Herman Miller vezérképviselet Magyarországon 1998 óta

                                             Herman Miller vezérképviselet Magyarországon 1998 óta

Blog

Mindenre fény derül: A Hay Nelson Bubble lámpák titka.

Nem titok, hogy a következő bekezdésekben a Hay Nelson Bubble termékekről esik szó. Stílusosan úgy is fogalmazhatunk, hogy más megvilágításba helyezzük a beltéri lámpák szerepét.

Mielőtt a témára térnénk, tegyünk egy rövid kitérőt a személygépkocsik világába, csupán egy analógia kedvéért. Egyesek azt vallják, nem érdemes prémium autót vásárolni, hiszen egy ütött-kopott, olajfaló szappanosdoboz is eljuttat egyik helyről a másikba. Való igaz, hogy egy Trabantnak is van egy kormánya és négy kereke, ahogy egy Mercedesnek. Ám az utóbbi jó eséllyel komfortosabb utazást, jobb teljesítményt és megbízhatóbb  működést kínál. Épp így megvan a különbség a csillárok, lámpák és különféle beltéri világítótestek között. 

Nincs ennél ragyogóbb kiegészítő

Akinek megfelel az a megoldás, hogy egy szomorúan hunyorgó izzó lóg egy dróton a nappali közepén, nem érdemes tovább olvasnia ezt a cikket. Ám mindazok, akik szeretik a különleges megjelenést, egyedi stílust és megkérdőjelezhetetlen nívót, mindenképpen kövessék e sorokat. Leginkább azért, mert a Hay Nelson Bubble lámpák lámpák pontosan nekik készültek. Őszinte szívvel valljuk, hogy a beltéri világítás többet jelent egyszerű fényforrásoknál. Sokkal inkább otthonunk legszebb, legkifinomultabb kiegészítője. Egy varázslatos elem, ami életre kelti a teret.

Trendek a beltéri világításban

Napjainkban a beltéri világítás nem csupán praktikus szükséglet, hanem valódi dizájnelem. A minőségi, igényes lámpák képesek teljessé tenni otthonunk helyiségeinek megjelenését, harmonikusan illeszkedve a bútorokhoz, dekorációhoz és a teljes enteriőrhöz. Egy jól megtervezett világítási rendszer hozzájárul a nappali vagy épp a hálószobák hangulatának, karakterének kialakításához. Érdemes tehát többet fektetni a beltéri világítás kialakításába. 

Hay Nelson Bubble lámpák

Akik diktálják a divatot…

Mint minden más területen, úgy a lámpák és csillárok piacán is folyamatos újdonságok, innovatív megoldások jelennek meg. Napjainkban egyre inkább teret hódítanak a letisztult, organikus formákat tükröző világítási eszközök, amelyek harmonikusan illeszkednek a modern, minimalista stílusú otthonok belső terébe. Szintén jellemző a természetes és mesterséges fény kiegyensúlyozott, tudatos kombinálása. A nagy, világos ablakok, átriumok által biztosított nappali fény kombinálása a különböző hangulatú világítással lehetővé teszi a tér funkcionalitásának és a vizuális élménynek fokozását. Nem véletlen, hogy a gyártók igyekeznek követni a kortárs formatervezési irányzatokat és a vásárlói igények változását. Pontosabban egyesek követik trendet, mások diktálják azt. 

Bátran állíthatjuk, hogy az Office Art Design stílusteremtő termékei egy lépéssel az aktuális divat előtt járnak. Köztük természetesen a Hay Nelson Bubble lámpák is.

Lámpa. Történelem.

Mi jellemzi leginkább a Hay Nelson Bubble termékcsalád lámpáit? Nehéz megválaszolni, hiszen ez meglehetősen szubjektív dolog. De biztosan nem hétköznapiak. A mi értékrendünk szerint egyszerűen lenyűgözőek. És lenyűgözően egyszerűek. Történetük egészen 1952-ig nyúlik vissza. Ebben az esztendőben tervezte meg George Nelson az eredeti lámpákat. A repülő csészealjra vagy talán felhőre hasonlító lámpatestek szemet gyönyörködtető látványt nyújtanak, függetlenül attól, hogy épp világítanak vagy nem. De a legszebb látványt természetesen akkor nyújtják, amikor felkapcsoljuk őket. Ilyenkor a lámpaernyő tetején elhelyezett kerek réseken keresztül árad ki a fény, ami gyönyörű, már-már művészi megvilágítással tölti be a teret. Mivel a termékek többféle méretben kaphatók, így könnyen illeszkednek bármilyen környezetbe.

“És lőn világosság”

A Hay Nelson Bubble lámpák nem csupán dizájnelemek, hanem funkcionális világítótestek is, amelyeknek kiválasztása és elhelyezése jelentősen befolyásolja otthonunk vagy munkahelyünk megfelelő világítását. Lássuk, hogyan hozhatjuk ki a legtöbbet ezekből a csodás lámpákból!

Találjuk meg a helyét

Elhelyezés és méret szempontjából érdemes figyelembe venni a tér adottságait. Egy tágas nappalihoz vagy étkezőhöz bátran választhatjuk a nagyobb méretű modelleket, míg kisebb helyiségekben, például hálószobában vagy dolgozósarokban értelemszerűen elegendőek a kisebb változatok. Ne felejtsük el, hogy ezek a lámpák nem csak világítanak, de egyben mutatós dekorációs elemek is. Érdemes tehát olyan magasságba függeszteni őket, ahol nemcsak teljes fényükben ragyoghatnak, de szemmagasságból is jól mutatnak. Kiegészítő világítási megoldásokkal kombinálva még hatékonyabbá tehetjük a Hay Nelson Bubble lámpákat. Egy sarokba helyezett állólámpa vagy egy íróasztal felett elhelyezett spotlámpa kiegészítheti a buboréklámpák világítását.

Rendszeresen tisztítsuk

A tisztítás és karbantartás sem elhanyagolható szempont. Szerencsére ezek a lámpák könnyen tisztíthatók. Egy puha, száraz ronggyal vagy tollseprűvel rendszeresen portalanítva sokáig megőrzik szépségüket. Kerüljük a vizes tisztítást és az erős vegyszereket, amelyek károsíthatják a lámpa anyagát.

Ne felejtsük az izzót sem

Végül, de nem utolsósorban, ne feledkezzünk meg a fényforrás kiválasztásáról sem. A megfelelő LED izzó kiválasztásával nemcsak energiatakarékosabbá tehetjük otthonunkat, de a fény színhőmérsékletével is játszhatunk, ezáltal befolyásolva otthonunk hangulatát.