Additionally, paste this code immediately after the opening tag: UA-140157522-1
Herman Miller vezérképviselet Magyarországon 1998 óta
Irodánk változatlanul rendelkezésükre áll! info@officeartdesign.com

Bemutatjuk: Shade bin

Bemutatjuk: Shade bin – Thomas Bentzentől
január 7, 2020 Bába István

Semelyik élettel teli hely sem teljes anélkül, hogy valahova ki lehessen dobni a szemetet, ennek ellenére a szemeteskosár az olyasvalami, amit el szoktunk felejteni.

Nos ennek vége. Bemutatjuk a Shade Bin-t, amit Thomas Bentzen tervezett. A tiszta körvonalaival és vonzó színeivel önmagában is megáll egy karcsú tárgyként, vagy belesimul környezetébe, legyen az egy gyerekszoba vagy az iroda. Sokoldalú, szó szerint és átvitt értelemben is, a Shade Bin egy vizuálisan őszinte tárgy: ahogy a fény rávetül, a finom geometrikus síkjain óvatosan lépdelnek az árnyalatok.

A tavaszi nagytakarításra érkezett Mette Hay, és meglátogatta a formatervezőt stúdiójában, hogy felfedezze a kosár jellemét.

“Hosszú ideje kerestem már egy jó papírkosarat, de eddig nem találtam klassz formatervet. Olyat kerestem, ami egyszerre kirívó mégis elvegyül.

Általában nagy kihívás egy olyan formaterv, melyen ilyesfajta kettős természete van, olyan részletek kellenek ehhez, amik kiemelik a terméket a többi közül.

Az egyik ilyen kedvenc részletem a geometrikus forma: ezekkel a síkokkal a fény színéből árnyalatokat varázsolhatunk.”

Mette Hay

“Papírmaketteket készítettem a kosárhoz, és roppant nehezen tudtam lekerekített formákat létrehozni, így csíkokat vágtam, melyet végül nagyon megszerettem. Aztán rájöttem, hogy ez a tárgyat merevebbé teszi és szuperszép dolgokat művel az árnyékkal.

Ezek a síkok egy gyönyörű szülöttei a kétkezi formatervezésnek. Hívhatod akár egy vidám balesetnek, mely abból született, ahogy kezeimmel alkottam. Sok előnye lehet, ha nem mindig számítógéppel kezdünk tervezni…”

Thomas Bentzen